Среда, 19 Июн 2019, 03:31:38
Приветствую Вас, Гость


[ Личные сообщения() · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]

Форум о рыбалке » Список форумов о рыбалке » Вести с водоемов Молдовы » ДНЕСТР 2016
ДНЕСТР 2016
madanelДата: Суббота, 02 Янв 2016, 23:12:53 | Сообщение # 1
Чистильщик
Группа: Модераторы
Сообщений: 1104
Статус: Offline
Новости о рыбалке на Днестре.

При публиковании своего сообщения, просьба быть максимально информативным.
Укажите:
*В каком месте Днестра Вы ловили,
*Какие снасти и насадки использовались,
*Каковы были условия ловли (погода, уровень воды, течение, береговая ловля либо ловля с лодки),
*Какая рыба была в улове.
Все сообщения не касающиеся непосредственно информации о рыбалке с Днестра будут удаляться.

Фотографии публикуйте в
ФОТОАЛЬБОМе, в рубрике "ДНЕСТР". (Для добавления фотографии ЖМИ СЮДА)

Сопутствующие темы:

Номера телефонов, по которым можно сообщать о случаях браконьерства
(по ним же можно связаться и с инспекторами и купить у них однодневные или годовые билеты):

Внимание!!!


Для ловли на Днестре необходимо приобрести рыболовный билет по адресу:
Chisinau, str. Mereni 8 tel.: 022-47-24-20, 022-47-32-37, Serviciul Piscicоl (Рыбинспекция)
Цена билета: Суточный - 30 лей, Годовой - 300 лей, для инвалидов и пенсионеров годовая лицензия стоит 150 лей

ЗАКОН о рыбном фонде, рыболовстве и рыбоводстве ЖМИ Сюда
LEGE privind fondul piscicol, pescuitul şi piscicultura APASĂ Aici

Рыбы Среднего и Нижнего Днестра (Справочник хранителей реки) 2013г.ЖМИ Сюда
Peştii Nistrului de Mijloc şi de Jos (Ghid al pastrătorilor răului) a-l 2013 APASĂ Aici
 
KaratДата: Понедельник, 22 Авг 2016, 09:53:56 | Сообщение # 946
Группа: Новички
Сообщений: 14
Статус: Offline
Партнёр, Угадайте вес.
Frumoasa captura!!
Din experienta mea 7,5-8kg!!!;)
 
SERJДата: Понедельник, 22 Авг 2016, 10:11:35 | Сообщение # 947
Группа: Cтарожилы
Сообщений: 254
Статус: Offline
Цитата Партнёр ()
Угадайте вес.
Я думаю в 8-9, плюс-минус, ну и плюс в репу соответственно.
 
SubmarineДата: Понедельник, 22 Авг 2016, 11:09:55 | Сообщение # 948
Лига Спиннингистов Молдовы
Группа: Cтарожилы
Сообщений: 1541
Статус: Offline
Salut la toti!
Vesti de la Nistru! Apa s-a ridicat, termoclinul a disparut, pestele se intoarce la locurile lui traditionale. Dar despre tot la rand sau ...
Sambata am decis sa mergel la Lopatna la antrenamente de pe mal. Eu, Manole Dima si finul meu Bradu Tolik, ne-am pornit pe la orele 15^30 din oras, Vlad "Crazy" si prietenul sau Vitalie (proaspat venit in spinning) erau pe loc de dimineata, Vova "Jallo" si Andrei Railean au venit duminica dimineata. Vlad si colegul sau s-au antrenat in zona statiei de pompare, de dimineata pana am venit noi, Vlad a scos doar 5 salai, cand am venit noi deja nu mai tragea deloc, am decis sa ne ducem la stanci (fosta zona A) si sa vedem cum e acolo, dar si acolo nu am vazut decat cateva trasaturi slabe respectiv nerealizate. Era clar ca ceva nu e in regula cu salaul si atat mai mult bibanul ca nu si-a divulgat prezenta nicum. Eu banuesc ca activitatea atat de slaba a salaului si bibanului este legata de mai multi factori odata, si anume:
- Abia acum a disparut termoclinul si pestele inca nu s-a adaptat cu regimul termic al apei si locurile noi de hrana (dar si hrana inca nu s-a stabilit definitiv la locurile noi dictate de noul regim termic al apei)
- Brusc s-a schimbat nivelul apei, ce a provocat curentul mai inalt, vizibilitate scazuta din cauza apei tulbure si patrunderea in apa a noilor microorganisme si vegetatei din suprafata nou innecata, ce nu e normal pentru aceasta perioada a anului
- Posibil devierile presiunii atmosferice din ultimile zile
Dar ne motiva faptul ca rapitorul se poate adapta in timp scurt sub conditiile noi, cu atat mai mult ca ele trebuie sa devina favorabile odata cu racirea timpului, asa ca nu ne-am dezamagit deloc si aveam sperante mari pentru ziua de duminica si mai ales peste doua saptamani cand se va da start la AL VII-LEA CAMPIONAT AL R.M. LA SPINNING DE PE MAL Etapa III.
Seara am amenajat lagarul, am pus corturile si am socializat cum se poate de frumos cu colegii. Temperatura aerului super confortabila, vantisor, luna plina, sunete de tot felul de pasari care stateau la nici 200m distanta de la noi pe apa. Am servit niste Calaras 5 ani, am prajit carne la gratar, popusoi si cartofi in jaratic (papusoi copti nu am mai gustat de muuuulta vreme) si cel mai important, tantarii nici nu s-au apropiat, era vantisor si au stat domol ascunsi. Dimineata dupa plan trebuea sa ne trezim la 4, dar ne-am trezit la 5 cand s-a inceput rasaritul soarelui. Pana una alta, sa pescuim am inceput la orele 6 dimineata.
Intre noi ne-am inteles ca facem un mini duel, doar interes sportiv. Eu din experienta proprie, dar si din experienta de saptamana trecut stiu cam care sunt preferintele salaului in aceasta perioada a anului, de aceasta am inceput duelul cu una din nalucile preferate, si anume PERCA'S Fit Minnow 3" de culoarea 3. Stiind ca preferintele salaului sunt anume 3", dar culoarea verde era legata de apa foarte tulbura. Primul am deschi scorul eu, apoi Vlad si Dima nu s-au lasat batuti si au deschis si ei scorul. Finul meu si Vitalie inca mai cautau cheita la salau. In scurt timp scorul a devenit 0, 0, 2, 2, 8 in favoarea mea cand a venit si Vova cu Andrei, ei s-au alaturat la duel. Activitatea salaului devenea tot mai scazuta si pe la orele 9 eu m-am blocat pe ceva timp la scorul de 13, pe cand restul nu depaseau nici 5, insa am reusit (apsolul intamplator) sa scot o lectie. Primii 5 salai i-am scos la Fit Minnow 3"

DAR, aveam doar doua gume de aceasta culoare, una s-a rupt in jumatate la al 5lea salau, iar la a doua i-au muscat coada si s-a prefacut din ripper in slag, si anume dupa ce l-au scurtat au inceput sa traga mai activ.
 
Respectiv, din doua una, sau salaul prefera gume pasive, sau dimensiunea de 3" inca e mare pentru el. Raspunsul l-am gasit dupa ce si a doua guma a fost rupta in doua si am fost nevoit sa caut alta naluca rezultativa. Aici nu m-am coplicat prea mult, am inceput cu ceea in ce cred, si anume PERCA'S Butcher Swirl 3" de cularea 12, daca lasam guma intreaga, aproape ca nu aveam trasaturi, daca o scurtam de la "cap" (lasandu-i coada), salaul parca turba si o ataca si de 2 3 ori la rand, daca nu-l intepam  din prima. Cand a-m pierdut intr-o agatatura aceasta guma "perfectionata", am pus alta noua intreaga sa verific teoria de 2,5" si uite ca vreo 5 lanseuri nu am avut nici o trasatura increzuta, ci doar niste atingeri atente in urma carora salaul si-a scurtat singur naluca muscandu-i coada gumei, si dupa aceasta din nou s-a inceput cresterea semnificativa a scorului fata de "concurenti".

Deci, puteam face concluzii ferme, ca preferinta salalui este nu atat in culoarea sau tipul (pasiv/activa) a gumei, cat in dimensiunea acesteaia, dar tineam limba dupa dinti, deoarece duelul e duel ... Mai aproape de ora mesei, sau petrecut schimbari  si in preferinta culoarii gumei, si anume de la culori deschise la culori inchise, aici in afara oricarei concurente era culoarea 09 si guma PERCA'S Butcher Swirl 3"

Dar, si aceasta era ultima guma de dimensiunea 3" pe care o puteam scurta la 2,5", asa ca cand am pierdut-o si pe aceasta, am fost nevoit sa recurg la alte inventii pentru a putea si mai departe sa fiu lider in duel. De aceasta, priviti ce am inventat )))

Cu aceasta naluca, cum am numito eu "frankenstein" am facut ultimul efort si de la scorul de 18 Vova si 28 eu, am mai crescut diferenta scorului la 21 Vova si 35 eu, care a si fost scorul final a locului unu si doi. Andrei s-a abatut de la duel si a plecat in afara zonei, din spusele lui a gasit un loc foarte bun, dar inaccesibil pentru competitii din cauza pietrelor greu de depasit. A reusit sa se evidentieze si Vlad, necatand ca a avut scorul de doar 9 salai, dar a reusit sa ia big fishul cu un salau in jur de 900 grame, deoarece nu nea prea alintat Nistrul cu marimi mai impresionante.

Restul au avut rezultate intre 10 si 15 pesti. Cel mai slab rezultat a fost inregistrat la Vitalie (spinningist proaspat), el a prins 3 salai, dar pentru el a fost un rezultat bun. Vlad il tot purta la pescuit, dar nu se prea interesa de scolirea colegului, si cand am vazut ca e cu 0 de vreo 2 ore, am aruncat privirea asupra lui si l-am oprit din pescuit. I-am dat sfaturi utile si in scurt timp a prins 3 salai aproape consecutiv. Se mandrea de sine si m-a multumit pentru sfaturi, a zis ca acum i-si da seama ce face, spre deosebire de ceea ce vroia sa copieze de la altii fara sa-si dea seama pentru ce se face fiecare manipulare ...
Rezultatul eu zic ca a fost nu rau, si daca nu vor fi noi stresuri a nivelului apei, vom avea si trofee mai impunatoare si activitate mai sporita a salaului si respectiv a bibanului care duminica a inceput cam pasiv dar sa traga, plus si stiuca si-a divulgat prezenta de doua ori rarindu-mi colectia de gume )))

Doresc la toti cacat in torba fir intins, va asteptam la concursul care se va desfasura de curand, info in rubrica respectiva, lincul l-am amplasat mai sus in text.

P.S.
Cine-i mai coltos pe prima poza ? ))))))
Смотреть:-->> 3457088.jpg(357.5 Kb) · 4196129.jpg(374.7 Kb) · 2073430.jpg(337.8 Kb) · 6615745.jpg(344.1 Kb) · 8331782.jpg(423.2 Kb) · 9299678.jpg(351.0 Kb) · 5432339.jpg(158.9 Kb)


Хороший спиннинг раз в год сам рыбу ловит.

Pescuitul la rapitor are viitor !


Сообщение отредактировал Submarine - Понедельник, 22 Авг 2016, 11:30:01
 
Dama_s_sado4komДата: Понедельник, 22 Авг 2016, 11:38:32 | Сообщение # 949
Группа: Cтарожилы
Сообщений: 998
Статус: Offline
Цитата interol ()
Угадайте вес.

И я поучаствую в "угадалке". 9300 - мой вариант. И "плюс" в репутацию. За трофей и за яркий рассказ.
 
kactusДата: Понедельник, 22 Авг 2016, 13:42:48 | Сообщение # 950
Группа: Новички
Сообщений: 13
Статус: Offline
Bună auditoriului de pe forum.
O să încerc sa scriu și eu un report pe activitatea zilei de sâmbată 20.08.2016.
Am ieșit cu colegii la ora 4.00 din Chișinău, direcția aleasă a fost Lopatna, cu dispoziție de a prinde niste plătica (preferential la feeder) pentru a fi sarată si zvântată.
La ora 5.30-6.00 eram pe mal, nivelul Nistrului ne-a îngrijorat, destul de ridicat, a fost clar ca mașina va rămâne  pe mal si vom merge cu barca si pe jos. Din păcate locuri confortabile erau puține, iar cele de perspectivă erau ocupate de pescari cu 10-12 undițe wacko . Am fost nevoiti sa avansam mai departe. Opa, in sfarsit un loc potrivit pentru 3 persoane si ”scule”. Am intrebat pescarii de pe mal, toti se plang ca activitatea pestelui e 0, trageri neesentiale si rezultate jalnice. Dar aceasta nu ne-a intristat si am insistat asupra faptului ca noi suntem mai norocosi.
La ora 7.00 nada pregatita (mix platica, caras și cu aromatizator de vanilie), , distanta aleasa, feederul gata de luptă. Pentru orice eventualitate colegii au pregatit si cateva scule cu macuc (sa stiut care va fi rezultatul mai aruncam una). 20 minute a durat aruncarea nadei in apa, cosuletele zburau in punctul ales cu o regularitate si precizie de invidiat. dupa 5-7 cosulete am prins forfacul de 50-60 cm si carligul, rezultatul nu s-a lasat mult asteptat, o babusca a muscat din larva. Varful feederul a semnalizat foarte si foarte incet. Ei scorul e deschis, marimea pestelui a lasat de dorit dar atat de adanc a inghitit carligul ca fara treuma a fost imposibil de scos :(, Regularitatea tragerilor întrista precum și mărimea peștelui sad (la limita).  Schimbarea momelei, rama și/sau larva nu a schimbat situația și nici lungimea forfacului.
Acum urmeaza cel mai interesant, un coleg a lasat lanseta cu macuc și a plecat cu barca la rapitori. pe la 11.15 lanseta cu macuc sare din suport și o pornește încet în larg, era clar la capatul firului este ceva bun. Alt coleg prinde lanseta si incepe ”lupta”, peștele se opunea foarte slab, chiar foarte slab, și crea impresia unui carp de 1-1,5 kg, dar cand a aparut la suprafata...uuuuu......era clar ca e pește ”trofeu”. Alerg după minciog, ial de unde nu-i, colegul a plecat cu el după rapitor, am fost nevoit sa folosesc juvelnicul smile aceasta merita de vazut smile și dupa 5 min de lupta frumosul era pe mal (4 kg). 
La sfarșitul zilei în juvelnic s-au acumulat vre-o 3 kg de peste diferit, babușca, platica ș.a. Cheița pentru pește mai mare nu a fost găsită. peștele era foarte pasiv, chiar la scoatere se activa doar cand era deja pe mal. Oricum rezultatul a fost mai mare ca 0 în favoarea pescarului.
Va multumesc pentru rabdare, daca a-ți citit. Fir întins.
PS. Seara cand strangem barca a trecut un grup de iubitori de spining, probabil cu Submarine în frunte smile
Смотреть:-->> 6943437.jpg(402.7 Kb)


Сообщение отредактировал kactus - Понедельник, 22 Авг 2016, 13:50:08
 
KalypsoДата: Понедельник, 22 Авг 2016, 14:22:49 | Сообщение # 951
Группа: Cтарожилы
Сообщений: 267
Статус: Offline
Цитата Партнёр ()
Угадайте вес
"Хрюшка" должен иметь около 10.
Цитата Партнёр ()
Рекорд по днестровскому сазану обновлён
Как я тебе завидую biggrin ah
И конечно - один большой +.


Время проведённое на Рыбалке в счёт жизни не идёт.

Сообщение отредактировал Kalypso - Понедельник, 22 Авг 2016, 14:28:12
 
BaradaДата: Понедельник, 22 Авг 2016, 15:45:02 | Сообщение # 952
Группа: Cтарожилы
Сообщений: 560
Статус: Offline
Цитата Партнёр ()
Угадайте вес
Призы будут за самый большой предполагаемый вес? yes
мой вариант ни как не меньше двенадцати кг!!!
в качестве приза соглашусь на
Смотреть:-->> 1701668.jpg(25.9 Kb)


Идем на рекорд
 
ValeronДата: Понедельник, 22 Авг 2016, 15:55:33 | Сообщение # 953
Группа: Завсегдатаи
Сообщений: 95
Статус: Offline
Цитата Партнёр ()
Угадайте вес.

9,700 кг


"Небольшой карп подскочил настолько высоко, что он превратился в дракона. Где хотение, там и умение"
 
TirasДата: Понедельник, 22 Авг 2016, 16:28:38 | Сообщение # 954
Группа: Cтарожилы
Сообщений: 434
Статус: Offline
Цитата Tiras ()
первой цифирой для этого вольного, не "аквариумного" экземпляра должна быть 9,...
Гена, таки мной первым цифирка озвучена! smile
Радует, что среди предположений таки есть одно в самую точку. "Ромашка" пошла на "ура". biggrin
 
CatFishДата: Понедельник, 22 Авг 2016, 17:19:31 | Сообщение # 955
Команда "SNIPERS"
Группа: Cтарожилы
Сообщений: 857
Статус: Offline
8800 и всё в ажуре. Мои поздравления. С тебя сотка.
 
TirasДата: Понедельник, 22 Авг 2016, 17:30:01 | Сообщение # 956
Группа: Cтарожилы
Сообщений: 434
Статус: Offline
Цитата CatFish ()
8800 и всё в ажуре. С тебя сотка.
Вот от кого не ожидал.  wink Я ж намёк то дал, так, что сотка мимо. biggrin
 
CatFishДата: Понедельник, 22 Авг 2016, 17:34:08 | Сообщение # 957
Команда "SNIPERS"
Группа: Cтарожилы
Сообщений: 857
Статус: Offline
Да ладно.....дай потролить хорошего человека. Не в водке щастье. angry
 
МишаняДата: Понедельник, 22 Авг 2016, 21:04:50 | Сообщение # 958
БРАКОНЬЕР
Группа: Cтарожилы
Сообщений: 882
Статус: Offline
Всем привет. Кто сегодня рыбачил В. Воды---Молоешты--Коржево- траву ещё несёт ?

Чем дешевле снасти и чем быстрее собираешься на рыбалку, тем лучше ловится рыба (народн. примета)
 
ПартнёрДата: Понедельник, 22 Авг 2016, 21:52:09 | Сообщение # 959
Tiras Feeder Team
Группа: Cтарожилы
Сообщений: 1162
Статус: Offline
Не буду томить 9.700. Спасибо за поддержку и ваши отклики на мою публикацию. За попытку угадать вес и развить тему всем по плюсу  beer

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009258317749
 
CrazyДата: Вторник, 23 Авг 2016, 17:50:41 | Сообщение # 960
Лига Спиннингистов Молдовы
Группа: Cтарожилы
Сообщений: 201
Статус: Offline
Повторяться с Марином не буду, поэтому просто дополню. И так, в субботу я со своим другом Виталиком в 5:30 приехали в "зону B", собрали пушки и сразу в бой, начать я решил с любимой ямы, но в течении часа так ничего там и не нашел, подвигался по берегу и в право и в лево, но так  никого и не увидел, принял решение встать на 100% место, а именно на трубы, чтобы понять хотя бы, чего же рыб хочет, а потом вернутся и пробить зону. На втором забросе, резкий, сильный удар, подсечка, есть и есть кто-то не маленький, начинаю выкачивать, сопротивление радует, уже и подзабыл как это happy . Но в метре от подсака, клыкастый махнул хвостом на прощание и резким усилием слетел с крючка, вот же досада cry . Минут 20, тишина и тут снова уверенная поклёвка, подсечка, есть и снова не мелочь, палка гнется, адреналин заполняет вены, нет голубчик, в этот раз я тебя не потеряю и просекаю его повторно, чтоб на верняка, 5 минут и он в подсаке. Потянул он на 1,5 кг.

Марин чуть перепутал фотки и выставил его как 900 граммового, но до этого мы еще дойдем. продолжаю кидать, и с промежутком +-30 минут вытаскиваю карандашей.


Дело идет к обеду, рыб перестает клевать, и я предлагаю Виталику пойти перекусить, пошли поели, прилегли в тени и оба вырубились, открываю глаза, уже 17 часов с хвостиком, скоро должны доехать ребята, отправляемся снова к воде, но сколько я не кидал, сколько не пробывал менять приманки, проводки, ничего не происходило. Тут слышу свист, но не обращаю внимания, начинает звонить тел, Марин - мы на месте. Поднялся к ним, пообщались пока они собирались (давно не виделись) и в бой, пошли в верх "зоны B", всей толпой начинаем пресинг, но что бы мы не делали, ничего ни у кого не клевало. Тут Марин, который любит "зоны B и С", предлагает поехать в "А", полетели, тем более, что я ее люблю smile . Закат и на скалах нам ничего не принес и этот день я закончил с 5-ю хвостами. Вернулись к машинам, разбили мини лагерь, ну и дальше все как описал Марин.
Утром, будит меня Виталик и говорит, что уже 5:00, я с бодуна говорю, что мой будильник не звонил, а значит 4 еще нет, угомонись и спи, тут слышу как Марин с улицы, подтверждает, что уже 5, а мне вообще что-то ничего кроме как поспать не хочется, говорю им идите, а я потом вас догоню, но они оказались настырние меня и в итоге я встал. Дошли до места и начался бой, пушки загромыхали, первым кричит Марин - +1, пара минут и я тоже беру первого,

пока я взял второго

у Марина уже штук 5 было, пока я поднял третьего, у него уже около  10 было. На очередной проводке, метрах в 8, сильный удар, бинго, бонус, промелькнула мысль в голове, палка в баранку, фринцион повизгивает, подтянул чуть ближе, вижу щуку, навскидку 2-3кг, меня с зубастой разделяет полоса травы, палку на максимум вверх, но не помогло, зашла в траву, пару резких оборотов вокруг кустов и я уже держу куст, а она расслабив свой кусок шнура спокойно выплюнула приманку angry , вот досада. Слышу знакомые голоса, это Вова "Жало" и Андрей, сейчас станет еще жарче. Не прошло и 5-ти минут, как с того же места, достаю судака на 900, который и стал БФ батла.

На очередной проводке невнятный тычек, подсечка, что-то непонятное и мелкое, как оказалось, рак, поймал мою силиконку за хвост, короче не я его поймал, а он меня biggrin .

Подошел ко мне Дима и взял жерешка,

то что жереха можно поймать на силикон не кого не удивит, летом он садится во время выматывания приманки, а зимой как и судак при ступеньке, но нас удивил, сел летом на ступеньке, на падении. Следом за Димой, мой друг Виталик наконец-то открылся, первым в своей жизни судачком.

Часам к 12, жара начала меня побеждать и я решил достать из рюкзака арбуз, который таскал все это время с собой, оо, как он пошел, как родной, как вода в песок в пустыни. Поев, как-то рыбачить мне перехотелось smile . Счет помню только с Марином 19 на 9 в его пользу, а Марин тем временем ушел метров на сто и с промежутками продолжал выкрикивать свой счет, когда мы с Виталиком решили двигаться  в сторону дома, у Марина было 23 хвоста на счету, мы попрощались с ребятами и двинули в сторону солнца.
Удивило меня то, что куда-то подевались шнурки из прибрежной травы.
Всем НХНЧ и до встречи на водоемах.
Смотреть:-->> 9457618.jpg(261.3 Kb) · 2197832.jpg(244.6 Kb) · 0838407.jpg(326.4 Kb) · 8620057.jpg(334.6 Kb) · 1581519.jpg(243.8 Kb) · 2027017.jpg(333.2 Kb) · 7720172.jpg(265.3 Kb) · 1988996.jpg(257.8 Kb) · 8766429.jpg(242.2 Kb)


Сообщение отредактировал Crazy - Среда, 24 Авг 2016, 10:05:51
 
Форум о рыбалке » Список форумов о рыбалке » Вести с водоемов Молдовы » ДНЕСТР 2016
Поиск:

[ Личные сообщения() · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Статистика Форума
Мини чат Сегодня сайт посетили Теги
rom, monday


Новые:

 • mishanea-B
 • ВЛАДИМ
 • Bere3ka
 • SaneaBL
 • Japp
 • Rusl
 • RbIBALOVE
 • Iacob
 • alexB
 • SpeedForce • Главная | О сайте | Новости | Форум | Фото | Куплю, продам | Статьи | Игры | Онлайн ТВ | Видео | Магазин | Акция

  Копирование материалов сайта возможно только при указании активной гиперссылки на источник.